Kjell ble utnevnt til årets ildsjel.

Modum orientering gratulerer Kjell Grønhovd med årets ildsjelpris.
– – –

Her er forslagsteksten Modum orientering sende inn.

Forslag årets ildsjel.

Modum O-lag foreslår som årets ildsjel Kjell Grønhovd.

Kjell Grønhovd har en lang aktiv karriere innenfor O-idretten. Stilte i sin  første konkurranse på 50-tallet, og er fortsatt aktiv i lokale løp. Han er ivrig skiløper og har bl. annet 25 merker i Birk’en.

Kjell har gjort en uvurderlig innsats som løpsleder i våre store arrangementer og som leder av friluftsutvalget.
Modum O-lag har siden tidlig på 80-tallet arrangert store internasjonale løp. Modum 2-dagers med opp til 1400 deltakere ble arrangert hvert annet år fra tidlig 80-tall til 2010. Vi har arrangert  norgesmesterskap i nattorientering, O-festivalen med over 3500 deltakere over tre dager, veteran-NM mv. Kjell har hele tiden vært løpsleder for disse arrangementene. Kjell har vært den som har trukket i trådene og som har fått hundrevis av brikker til å spille sammen. Han har et enestående overblikk, og erfaring, men også med blikk for avgjørende detaljer. En tue kan felle et stort lass. Modum har fått ord på seg for å være blant landets dyktigste arrangører, og Kjell har mye av æren for dette.

I mange år har Kjell også  vært leder for friluftsutvalget der Abeloneløypene står sentralt. Abelonehytta er opprustet, skitrasèene er tilrettelagt slik at løyper kan kjøres også når det er lite snø, og ikke minst har han organisert den dugnaden det er å holde Abelonehytta oppe for servering i vinterhelgene og i vinterferien. Dette ansvaret har Kjell hatt de siste 30 årene, om ikke lenger.
For noen år siden tok han initiativ til å merke stinettet i Flannumsmarka slik at man sommertid kan gå rundturer av forskjellig lengde og der viktige stedsnavn er skiltet. Abeloneløypene er dermed ikke bare et skitilbud, men også tilrettelagt for sommerturer. Stedsnavn som kulturhistorie blir også levendegjort.

Kjell er ikke en person som lett stikker seg fram, men vi mener han er en verdig kandidat som årets ildsjel.

Gotfred Rygh
Leder, Modum O-lag.